Geschiedenis

DIT IS ONZE GESCHIEDENIS

Onze oprichting vond plaats in 1999. Sindsdien is er door onze voor-gangers veel werk geleverd dat onze vereniging heeft gemaakt tot hoe deze nu is. In de onderstaande tijdlijn vind u de hoogtepunten in de geschiedenis van onze vereniging.

1999

Het Rozon is in 1999 opgericht als reactie op een rapport van een door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid ingestelde commissie, die heeft onderzocht op welke manier de faculteit een bijdrage zou kunnen leveren aan het werk van rechtswinkels.

2000

Op 15 juni 2000 zijn de statuten opgesteld en werd de vereniging Rechtswinkel Overleg Zuid Oost Nederland een feit. Op dit moment zijn er 20 rechtswinkels aangesloten.

2001

Rozon is in haar tweede jaar begonnen met het organiseren van lezingen voor de medewerkers van de rechtswinkels. In dat jaar heeft Rozon ook definitief de beschikking gekregen over een eigen kamer in het Studeon, waar medewerkers van de rechtswinkels de mogelijkheid hebben aan zaken te werken. Daarnaast kreeg het de beschikking over een kast in de bibliotheek van de faculteit. Iedere student kan deze boeken in de bibliotheek inzien en medewerkers van rechtswinkels kunnen deze op verzoek enige tijd meenemen naar de Rozon-kamer, om zo hun rechtswinkelzaken uit te werken.

2001-2004

Verder heeft Rozon zich in de volgende jaren in het bijzonder gericht op het behartigen van de belangen van de aangesloten rechtswinkels. Dit heeft zich vooral geuit in de aandacht voor het vergroten van bekendheid van rechtswinkelwerk. Daarnaast is Rozon bezig geweest met het verbeteren van de contacten met de rechtswinkels.

2004

In 2004 is de eerste nieuwsbrief van Rozon uitgebracht. In dat jaar is de Rozon-kamer verhuisd van het Studeon naar TvA 4.00.12. Daarnaast is de Rozon-kast met dank aan de SBJS aangevuld met praktijkgerichte literatuur en actuele wetbundels.
Gedurende de jaren wordt de inventaris van de Rozon-kamer een aantal keer vervangen en verbeterd en wordt ook de collectie boeken in de boekenkast verder uitgebreid.

2014

Sinds 2014 is de Rozon-kamer, samen met de gehele Faculteit der Rechtsgeleerdheid, verhuisd naar het Grotiusgebouw (GR.00121).

DIT IS ONZE GESCHIEDENIS

Onze oprichting vond plaats in 1999. Sindsdien is er door onze voor-gangers veel werk geleverd dat onze vereniging heeft gemaakt tot hoe deze nu is.

In de onderstaande tijdlijn vind u de hoogtepunten in de geschiedenis van onze vereniging. 

1999

Het ROZON is in 1999 opgericht als reactie op een rapport van een door de Faculteit der Rechtsgeleerdheid ingestelde commissie, die heeft onderzocht op welke manier de faculteit een bijdrage zou kunnen leveren aan het werk van rechtswinkels.

2000

Op 15 juni 2000 zijn de statuten opgesteld en werd de vereniging Rechtswinkel Overleg Zuid Oost Nederland een feit. Op dit moment zijn er 22 rechtswinkels aangesloten.

2001

ROZON is in haar tweede jaar begonnen met het organiseren van lezingen voor de medewerkers van de rechtswinkels. In dat jaar heeft ROZON ook definitief de beschikking gekregen over een eigen kamer in het Studeon, waar medewerkers van de rechtswinkels de mogelijkheid hebben aan zaken te werken. Daarnaast kreeg het de beschikking over een kast in de bibliotheek van de faculteit. Iedere student kan deze boeken in de bibliotheek inzien en medewerkers van rechtswinkels kunnen deze op verzoek enige tijd meenemen naar de ROZON-kamer, om zo hun rechtswinkelzaken uit te werken.

2001 2004

Verder heeft ROZON zich in de volgende jaren in het bijzonder gericht op het behartigen van de belangen van de aangesloten rechtswinkels. Dit heeft zich vooral geuit in de aandacht voor het vergroten van bekendheid van rechtswinkelwerk. Daarnaast is ROZON bezig geweest met het verbeteren van de contacten met de rechtswinkels.

2004

In 2004 is de eerste nieuwsbrief van ROZON uitgebracht. In dat jaar is de ROZON-kamer verhuisd van het Studeon naar TvA 4.00.12. Daarnaast is de ROZON-kast met dank aan de SBJS aangevuld met praktijkgerichte literatuur en actuele wetbundels.
Gedurende de jaren wordt de inventaris van de ROZON-kamer een aantal keer vervangen en verbeterd en wordt ook de collectie boeken in de boekenkast verder uitgebreid.

2014

Sinds 2014 is de ROZON-kamer, samen met de gehele Faculteit der Rechtsgeleerdheid, verhuisd naar het Grotiusgebouw (GR.00121).